FAQ

Hieronder treft u een lijst met de antwoorden van de meest gestelde telefonische en electronische vragen. Mocht uw vraag er niet tussen zitten dan kunt u ons nog altijd per telefoon, facebook of e-mail bereiken.

De loopsheid van een hond duurt gemiddeld 3 weken. Verschijnselen aan welke u kunt merken dat uw teef loops is zijn o.a:

* vaginale bloedverlies

* opgezette vulva

* reutjes zijn sterk geinterreseerd in de teef

Deze verschijnselen kunnen in min of meerdere mate aanwezig zijn.

De eerste loopsheid treedt meestal op tussen de 6 en 18 maanden leeftijd. Bij grotere rassen treedt het vaker wat later op dan bij kleinere rassen omdat het langer duurt voordat ze geslachtsrijp zijn.

De teef kan bij ons vanaf 6 maanden leeftijd gesteriliseerd worden. Zij hoeft NIET een keer loops te zijn geweest.

Op moment van de operatie mag de hond niet loops zijn.

De kosten hiervoor varieren tussen de Naf.225,- en  Naf.275,- dit afhankelijk van het gewicht van de hond.

Voor een operatie moet u altijd van te voren een afspraak maken. Dit kan eventueel ook telefonisch.

 

Dit kunt u het beste doen door de teef gedurende 3 weken alleen op te sluiten en onder toezicht uit te laten. Aan de ketting is niet voldoende gezien de zeer bekwame reuen die zonder enige moeite door of over de omheining heen kunnen. Indien ze toch gedekt wordt neem kontakt op met de kliniek voor opties.

Een consult kost Nafl.26.50 (incl OB). Hier kunnen nog de kosten van een ontlastingsonderzoek, ontworming, nader onderzoek en medicijnen bijkomen.

Vaccinatie (inenting ) is aangeraden vanaf 6 wkn leeftijd. 

Ja , de dierenarts komt ook thuis langs maar alleen voor eenvoudige gevallen, voor entingen en op verzoek van u voor euthanasie. Als de dieren ziek zijn hebben wij liever dat u met het zieke dier langskomt. Thuis kunnen wij namelijk geen volledig onderzoek doen en daardoor vaak ook geen volledige diagnose stellen omdat verschillende belangrijke onderzoeken zoals o.a. ontlastingcontrole niet thuis gedaan kunnen worden.

Als u het zieke dier niet zelf kunt vervoeren dan kunt u gebruik maken van ons Pet Transport Service. (4655182)

Ja.

Hiervoor kunt u een afspraak maken van onze Pet Pick Up Service op 465-5182 .

 

 

Uw dier kan tegen betaling opgehaald worden door Selikor op telnr: 434-1300  of 510-8593.

Indien u zelf voor transport kunt zorgen dan kunt u het kadaver ook zelf naar Selikor te Malpais brengen.

Als u met uw dier op reis moet moet u minstens een maand van te voren al beginnen met het regelen van het een en ander. Het eerste wat gedaan moet worden is kijken bv. op internet wat de vereisten zijn voor een specifiek land daar dit erg varierend kan zijn per land. Soms moet er maanden van te voren al bloedonderzoeken gedaan worden bv. voor reizen naar Australie.

Het belangrijkste is de rabies- of hondsdolheidprikje. Deze moet minstens 3 weken( voor Europa) tot 4 weken(voor meeste andere landen) voor het geplande reisdatum gegeven worden. Ook voor dit zijn er landen die compleet afwijken van dit protocol. Dus probeer altijd vroeg van te voren informatie in te winnen  bij de gezondheidsdienst van het betreffende land.

Als u niet zeker weet of de hond of kat al een (geldige) rabiesenting heeft dan kun u gerust met het vaccinatieboekje van uw dier bij een van onze klinieken langskomen zodat wij dit na kunnen gaan.

Voor Europa is een CHIP verplicht. Die moet samen of voor het geven van de hondsdolheidprikje ingebracht worden. De chip kan heel gemakkelijk tijdens het spreekuur ingebracht worden. Hiervoor kunt u  dan  een afspraak maken bij een van onze klinieken.

Als dit allemaal geregeld is dan moet als laatste stap nog de gezondheidsverklaring aangevraagd worden. Hoe lang van tevoren varieert ook per land. Voor uitgebreidere informatie en vragen hierover kunt u ook altijd kontakt opnemen met een van onze klinieken.