Services

Wij  van Dierenkliniek Parera, Sta. Maria en Sta Rosa zijn van mening dat het belangrijk is voor de diagnose en het behandelen van onze patienten om zoveel mogelijk services in huis te hebben. Je kunt sneller tot een diagnose komen, en je bespaart veel tijd en ongemak door het niet op en neer te hoeven rijden met een ziek diertje. 

 • Preventieve Diergeneeskunde

  Preventie is een van de belangrijkste onderdelen waarop wij ons richten in onze dierenklinieken.

  Onder preventie verstaan we alle handelingen en behandelingen die nodig zijn om ziekte of problemen bij uw huisdieren te voorkomen.

  Hieronder vallen o.a. de eerste consultaties en entingen van uw pups of kittens, de jaarlijkse gezondheidscontroles en vaccinaties, gebits-controles en adviezen over de bestrijding van in- en uitwendige parasieten zoals wormen en teken.

 • Chirurgie

  Behalve voor standaardoperaties zoals sterilisaties en castraties bij honden en katten kunt u ook bij ons terecht voor uitgebreidere weke delen chirurgie. Zoals o.a. verwijderen van tumoren, ooglid en neusplooi correcties, operaties aan maagdarmkanaal en urinewegen, keizersnedes en wondcorrecties. Voor bepaalde orthopedische ingrepen zoals kruisbandlaesies en simpele botfracturen kunt u ook bij ons terecht. Onze operatiekamer staat bij onze hoofdkliniek op Parera en is uitgerust met zeer veilige gasnarcose apparatuur.

  Afspraken voor operaties moeten altijd van te voren gemaakt worden.

 • Laboratorium

  In onze praktijk bezitten wij een eigen laboratorium voor bloedonderzoek. Hierdoor hebben wij sneller onze uitslagen en kunnen dan ook snel een behandeling inzetten of aanpassen.

  Ook basis urine en ontlasting onderzoek en cytologie doen wij zelf. Voor uitgebreidere onderzoeken zoals bv. bacteriologisch onderzoek hebben wij kontakt met grotere laboratoria waar wij deze onderzoeken kunnen laten doen.

 • Rontgenologie en echografie

  Met behulp van een rontgenfoto kan het inwendige van een dier zichtbaar gemaakt worden. Dit geldt vooral voor het skelet. Wij hebben ruime ervaring in maken van rontgenfoto's en het interpreteren ervan. Verschillende andere dierenartsenpraktijken op het eiland verwijzen hun patienten naar ons voor het maken van rontgenfoto's.

  Ook beschikken wij over een modern echo-apparaat. Vooral drachtigheidsonderzoeken en controles worden regelmatig hiermee gedaan.

 • Gebitsbehandelingen

  Veel honden en katten boven de 3 jaar hebben gebitsproblemen. Met name tandsteen en tandvleesontstekingen komen frequent voor.

  Bij de meeste eigenaren valt het  slechte adem bij hun dier op.

  Een vies gebit kan leiden tot infecties van maag en darmen maar ook nog erger tot infectie van de hartkleppen(endocarditis).

  Hierrdoor is het zeer belangrijk het gebit van uw hond of kat  regelmatig door de dierenarts te laten controleren en indien nodig te laten reinigen.

  Wij beschikken  over speciaal apparatuur waarmee wij het gebit volledig kunnen reiniging. Dit moet wel onder narcose gebeuren. 

  Als er losse tanden of persisterende melktanden("dubbele tanden") aanwezig zijn kunnen wij die verwijderen.

  Ook voor advies om gebitsproblemen te voorkomen kunt u bij ons terecht.

 • Apotheek

  Diergeneesmiddelen spelen een belangrijke rol binnen de dierenartsenpraktijk. Vooral medicijnen voor pijnbestrijding, voor behandeling van infecties en antiparasitaire middelen worden regelmatig voorgeschreven. Wij hebben de meeste medicijnen die nodig zijn om uw geliefde dieren te behandelen zelf in huis. Wij importeren medicijnen zowel uit Europa als uit Amerika. In uitzonderingsgevallen zijn er medicijnen nodig die wij niet op voorraad hebben . Voor deze kunnen wij dan een recept voorschrijven welke dan bij de locale botica's (humane apotheken) gekocht kunnen worden.

 • Pet Pick Up Service

  Om gebruik te maken van de Pet Pick Up Service moet u van te voren een afspraak maken bij onze hoofdkliniek  op : 4655182 (kies 1).

  De patienten die opgehaald worden, worden gebracht naar de hoofdkliniek. Na de controle en de nodige behandelingen worden zij weer naar huis gebracht. De kosten hiervoor varieren dit afhankelijk van de afstand die afgelegd moet worden en het aantal dieren die naar ons kliniek getransporteerd moeten worden.

  Ook moet er een borg meegegeven worden als de dieren opgehaald worden. Het bedrag hiervan wordt van tevoren besproken met de eigenaren.

 • Winkel/Shop

  Wij hebben een groot assortiment aan Hill's (dieet)voeding, voedingssupplementen, antiparasitaire middelen( bv. tegen darmwormen, hartwormen, vlooien en teken) en medicinale shampoo's voor zowel honden als katten.

  Kom gerust langs bij een van onze filialen voor meer informatie over ons uitgebreid assortiment.

 • Huisvisites

  Wij doen ook huisvisites maar alleen voor eenvoudige handelingen zoals vaccinaties(van meerdere dieren) e.d.. Voor uitgebreidere aandoeningen zoals wondbehandelingen, bevallingsproblemen, zieke dieren  is een bezoek aan onze kliniek onvermijdelijk omdat we op de kliniek uw huisdier beter kunnen onderzoeken, alle apparatuur hebben en ook speciale hulp hebben van onze assistentes. Voor huisvisites moet u minstens een dag van tevoren een afspraak maken.